Central Park - Zwijnaarde

In dit nieuwbouwproject komen er 29 appartementen verdeeld over 4 meergezinswoningen. Het beschikt over een ondergrondse parking met individuele bergingen en fietsstallingen. De meergezinswoningen worden ingeplant in een grote parktuin met een bestaand landhuis. Dit landhuis, dat wordt gerenoveerd tot een eengezinswoning, bepaalt de schaal van de nieuwe gebouwen.

Gesloten groepjes van hoge bomen in de parktuin zorgen voor een opdeling in een reeks open ‘kamers’. De nieuwbouwwoningen zijn ingeplant als sculpturen in het park. Bepalend voor de specifieke inplanting zijn de bestaande groene kamers en enkele zichtassen in het park die uitgeven op het bestaande landhuis. Daardoor blijft dit gebouw zijn ademruimte en uitstraling behouden. 

De nieuwe gebouwen zijn sculpturaal, hebben drie of vier bouwlagen en zijn per twee ingeplant. Via de bakstenen ontstaat een textuur die verwijst naar de boomschors. Onder het ene paar bevindt zich de ondergrondse parkeergarage. Bij het andere paar komt er parkeerruimte op het gelijkvloers, geïntegreerd in de groenaanleg.

Een-, twee- en drie slaapkamerappartementen zijn verspreid over de gebouwen. Elk appartement beschikt over een ruim terras met veel privacy. Bij de appartementen op het gelijkvloers maken deze terrassen deel uit van de tuinaanleg.

Realisatie
Locatie: 
Zwijnaarde

andere realisaties

Hof ter Melle - Heule

Exclusieve appartementen met ondergrondse garages op wandelafstand van het centrum van Heule.

Aartselaar handelspand en kantoren

Hedendaags bedrijvenpark

Moerbrugge Loweide

Renovatie van een 18de eeuwse hoeve

Andere projecten

Verkaveling te Adegem

Verkaveling van meergezinswoningen, koppelwoningen en appartementen in Adegem.

Hof ter Melle - Heule

Exclusieve appartementen met ondergrondse garages op wandelafstand van het centrum van Heule.

Nieuwbouwappartement centrum Gent

Zeven prachtige appartementen te hartje Gent: van studio tot 3-kamerappartement.